Reg.nr. WD2019-31

Contact eigenaar: Tsjibbe

asurglas@hotmail.com / 0651271385

Indy is een intacte teef van 5 jaar.
Ze is een Tsjechoslowaakse Wolfhond x D herder x Husky

Karakter eigenschappen:

* Gewend in de auto

*Gewend aan kinderen tot 10 jaar

*Gewend aan kinderen vanaf 10 jaar

*Leeft buiten en ontsnapt als zij de kans krijgt

* Bij loslopen komt ze na enige tijd voor beloning

Tekst bemiddelaar/eigenaar:

Haar vader is een Tsjechoslowaakse wolfhond en haar moeder een Native American Indian Dog x Duitse Herder. Van de vader en moeder zijn eventueel foto’s beschikbaar bij serieuze interesse. Alle mooie eigenschappen van deze rassen komen samen bij Indy. Ze heeft niet alleen de looks, maar ze is ook nog eens gewoon een hele fijne hond die een fijn thuis verdient. Indy is een teef waar je namelijk veel kanten mee op kunt. Ze kan prima alleen zijn, maar ze is ook graag bij je. Je kunt met haar opstap, maar zelf chillen in de tuin (wel ontsnappingsproof maken!) vindt ze ook helemaal prima. Ze is zelfstandig, maar samen trucjes leren of een spelletje doen is ook leuk. Zeker als je het beste in haar naar boven haalt, zal ze je hond zijn voor het leven! Ze heeft wel zo haar eigenaardigheden (m.n ten aanzien van andere honden), maar dat heeft elke hond.


Hieronder de belangrijkste eigenschappen opgesomd. Indy zal zowel herder-, als husky en wolfhondenliefhebbers aanspreken. Ze heeft van elk ras wat!


Commando’s:
Basiscommando’s doet ze goed. Ze is slim en leert zo meer bij!

Voorkeuren:
Indy is gewend om veel grond tot haar beschikking te hebben. Ze heeft nu nog een eigen stuk weiland tot haar beschikking. Dit betekent niet dat ze alleen naar een plekje gaat die dat ook heeft: in tegendeel. Als jij haar voldoende beweging en uitdaging biedt, is dat natuurlijk ook prima! Een beschikbare tuin zou wel fijn zijn, maar geen vereiste

Stressgevoelig:
Indy is stabiel, maar wel een beetje een draaikont.


Karakter van de baas:
Indy heeft een evenwichtig, eerlijk, voorspelbaar, consequent en leidend baasje nodig.Kinderen:
Indy is gewend aan kinderen. Ze kan wel te enthousiast zijn en dan wat lomp zijn.Katten:
Indy leeft samen met een kat, maar moest wel erg aan de kat wennen. Ze ziet ze liever niet, maar het is wel aan te leren!Andere honden:
Indy reageert wisselend op andere honden. In het verleden heeft ze een keer een hond aangevallen en verwond. Met onbekende teven en gecastreerde reuen heeft ze niet zo veel mee. Ze valt uit op een typische (Tsjechen) tevenmanier: geen vragen, meteen er op af, veel tanden, veel geluid en vooral lekker ‘dominant’. Dit ziet er soms eng en spannend uit, maar als je hier mee weet om te gaan, is er wel een mouw aan te passen. Met teven die ze kent kan ze gewoon mee spelen. Met intacte reuen gaat het meestal gelijk goed. Dan kan ze zelfs nederig zijn.


Agressie:
Geen agressie naar mensen. Indy heeft in het verleden op een ongelukkig moment (gestrest en ontsnapt uit haar verblijf) schapen verwond en eentje daarvan is uiteindelijk aan de gevolgen overleden. Meer informatie over dit incident is in een persoonlijk bericht beschikbaar bij serieuze interesse. Het is dus zeer belangrijk dat Indy niet kan ontsnappen als ze alleen is.


Gedrag aan de lijn:
Indy is prima aan de lijn. Lees wel even het stukje ‘andere honden’! Indy is een flexlijn van 10 m gewend. Indy kan niet los: als ze een haas ziet, is ze weg.Zindelijk:
JaAfwijkingen en gezondheid:
GeenVocaal:
Indy is niet vocaalAlleen blijven:
Indy kan goed alleen blijven. Je moet haar wel iets geven om op te knabbelen of knagen, want anders gaat ze zelf iets uitzoeken 😉


Reden van herplaatsing:
Vanwege onenigheid met de buren na een bijtincident met vee moet Indy herplaatst worden. Haar gedrag wordt verkeerd geïnterpreteerd door omstanders. Daarom heeft Indy een plekje nodig waar er van haar wordt gehouden, ook door de buren en hondenburen 😊


Vergoeding:
In overleg.


Overig:
Aangezien Indy een kruising is van Tsjechoslowaakse wolfshond x Native American Indian Dog x Duitse Herder betekent dat Indy wolfcontent (laag) heeft en een beetje husky genen bevat (van de indian). Deze combi maakt haar stabieler dan een gemiddelde wolfhond. Een unieke combi!


Indy is gewend aan de auto, maar het is geen favoriete bezigheid.


Indy is het gewend om te fietsen. Ze vindt dit leuk en luistert dan goed. Als je een andere hond tegen komt, dan kan het soms wel even spannend worden: daar valt ze namelijk naar uit.


Het baasje van Indy wil graag contact blijven houden met de eigenaar. Af en toe een foto of een appje zou heel fijn zijn.


Indy gaat alleen naar een plekje waar kennis en kunde aanwezig is van een reactieve hond. Het liefst ook kennis met het wolfhondenras. Aangezien het herder percentage hoog is bij Indy, is wolfhondenervaring geen vereiste.

Mijn rol: ik help Tjibbe belangeloos met het zoeken naar het perfecte plekje voor Indy

_______________________________________________

Bonnie en Clyde hebben het samen niet getroffen.
Na rondzwerven zijn ze opgenomen in het asiel, na enige tijd geplaatst en helaas weer teruggebracht.
Voor meer informatie over dit duo klik hier 

_________________________________________________

Reg.nr. KL2019-36
Contact pleeggezin Kelly: +31 472 08 71 02 smekenskelly81@gmail.com

Mowin is een intacte reu van 1 jaar (15 -01-'19).

  • Bench gaat hij onder dwang in en geeft zich dan redelijk gewonnen 
  • Wisselend sociaal naar andere honden
  • Leeft binnen en buiten
  • Open karakter naar mensen (vrij / sociaal)
  • Ontsnapt als hij/zij de kans krijgt
  • Komt niet terug met loslopen door wantrouwen

       naar eigenaar

  • Heeft voer- baknijd

Mowin verblijft bij z'n pleeggezin in België (Lommel)
Na een niet geslaagde herplaatsing verbleef Mowin weer bij z'n eerste eigenaar.
Ook met gedragsbegeleiding ging het toch niet goed en is Mowin opgenomen en een pleeggezin met 2 andere Indian Dogs.
Met de honden onderling gaat het goed.
Helaas heeft Mowin in de ruim 3 maanden van zijn verblijf daar tot 3 maal toe gebeten waar hechtingen bij kwamen en 1 maal wat met een pleister af te doen was.
1 maal 1 de hand en de andere waren gericht naar het gezicht met verschillende aanleidingen.
Hoewel Mowin zeker een leuke hond is kan zijn heeft hij om de 2 a 3 weken ook deze kant.

Het pleeggezin zijn geen beginners,hebben al grenzen verlegd om het toch in goede banen te leiden, wilde hem permanent adopteren ondanks de eerdere gebeurtenissen maar de laatste aanval in het oor wat gehecht moest worden heeft hen toch doen besluiten om zsm een permanente en geschikte plek voor hem te zoeken of in te laten slapen met medeweten en begrip van ons en de vorige eigenaar.

Kunt u Mowin de geestelijke en lichamelijke ruimte bieden?
Neemdan alstublieft contact op met bovenstaande contactpersoon.

_______________________________________________________