reg.nr. WD2021-11
Contactgegevens WolfdogSOS
 06-54283655 (na 13.00u) info@wolfdogsos.com

Karakter eigenschappen 

• Gewend in de auto

• Gewend aan kinderen vanaf 10 jaar

• Gewend aan andere huisdieren

• Gewend aan bench / kennel

• Leeft binnen

• Kan enkele uren alle alleen zijn

Tala is een 2 jarige intacte Indian Dog teef.

Ze verblijft in een pension van waaruit ze ook herplaatst zal worden.
Tala is daar zichtbaar niet op haar gemak en geeft hierdoor ook een heel vertekend beeld van zichzelf.
Ze is erg op haar hoede en wantrouwt de mensen.
We bezoeken haar meerdere malen per week om een vertrouwensband te krijgen en te werken naar het in en uit de kennel halen om even de benen te strekken en wat anders te zien dan alleen de kennel met klein buitenverblijf.
De stappen die worden gezet gaan langzaam en dit is ook niet wie Tala is.
 
Bij haar vorige eigenaren kon ze met kleine honden overweg.
De kruising Shi Tzu/Vlinderhond had ze respect voor en ook met de andere grote honden ging het goed.
Dit veranderde toen de situatie ook veranderde.
Door de stress van het tijdelijk kleiner wonen en de spanning rondom de verhuizing is het erg aannemelijk dat dit voor Tala te veel werd en zij onder hoge spanning stond.
Mogelijk heeft ze vanuit deze (over)spanning de D herder teef een aantal maal aangevallen en ook de windhond reu.
De windhond heeft hierdoor flinke schade opgelopen waarop Tala naar het pension is gebracht.
 

De eigenaren woonde tot die tijd in een dorp met de woonkamer grenzend aan een drukke straat en een lange tuin van 300m2 waar ze kon rennen en graven.

Het hekwerk was 1.80 hoog waar ze niet uit ontsnapte.
Hier waarschuwen we wel voor want zolang haar nieuwe plek nog niet eigen is zal ze proberen te ontsnappen maar ook daarna kan dat nog zeker het geval zijn. Ontsnappen is een aandachtspunt bij alle Wolfhonden.
In het pension is ze ontsnapt over 2m hekwerk met stroomdraad.
Door de ontsnapping zat ze permanent aan de lange lijn zodat de vaste verzorger haar aan de lijn mee kon nemen naar het speelveld waar ze ook niet los ging.
De lijn heeft ze in de kennel doorgebeten. Omdat ze (nog) niet aan te lijnen is verblijft ze dus permanent in haar kennel en hopen wij en het pension haar weer zover te krijgen dat ze zich laat aanlijnen.
In haar vertrouwde situatie, voordat dit alles speelde, kon Tala zich goed vermaken thuis.
De wandelingen zijn vaste routes. Hier vanaf wijken vindt Tala te spannend en ze wilt dan ook wandelaars, fietsers en joggers vermijden.
Tala heeft een gereserveerd karakter naar vreemde mensen en kan dit aangeven door een dreigende houding aan te nemen. Heb je eenmaal haar vertrouwen gewonnen dan komt ze graag een knuffel bij je halen.
 
Tala is wat meer een mannenhond.
Met de man in huis was ze erg close en hij kon alles met Tala.
We merken het ook als Jeffrey namens Wolfdog SOS bij haar in het pension is.
De vrouwen werden geaccepteerd hoewel ze ook onze vrijwilliger Janneke goed accepteert.
 
Tala vind autorijden prima en is gewend aan wat oudere kinderen boven de 10 jaar en andere huisdieren zoals katten.
Ze is gewend aan de bench en hier zocht ze ook haar toevlucht in bij haar pleeggezin. Hier kon zij helaas niet blijven.
 
De vorige eigenaar heeft aangegeven dat Tala wel voer-/baknijd heeft.
 
Hoe lang Tala nog in het pension kan blijven is nog niet duidelijk maar de tijd gaat wel dringen en de vraag is hoe lang deze situatie nog wenselijk is voor Tala.
 
Voor Tala zoeken we eigenlijk een man alleen of rustig gezin samen met een reu waar Tala het mee kan vinden die alle tijd voor haar heeft. Waar Tala zichzelf kan zijn en in huis en tuin de ruimte heeft om te rennen en te graven.
Ben je deze spelt in de hooiberg of zou je naar aanleiding van bovenstaande een plek voor haar kunnen bieden?
Neem dan alsjeblieft contact op met Wolfdog SOS via de mail of contactpersoon Amanda.
 
Er wordt voor Tala geen vergoeding gevraagd, enkel een goed thuis voor deze jonge dame.
 

We hebben contact met Camchatca die Tala graag op wil nemen.

Zij hebben echter een nieuw verblijf nodig om haar (of andere honden) op te kunnen vangen.

Om dit te verwezenlijken is er een donatieactie door hen gestart.

Mocht je hieraan willen bijdragen dan kan dat via deze link.

Zwei weitere Gehege für zwei Pärchen Wolfhunde – CAMCHATCA Wolfshundehalterhilfe gUG – betterplace.org

______________________________________________________

 

 

reg.nr. WD2021-12

Contactgegevens:
info@wolfdogsos.com

Finn is in naam een Indian Dog maar in uiterlijk en gedrag past hij ook binnen de

American Wolfdog.
Hij is sociaal naar andere honden en iets gereserveerd naar vreemde mensen.

Finn had als pup zijn schouder gebroken (van de trap gevallen) toen hij, bij de eerste eigenaar, negen weken oud was. Daarna heeft hij zes weken aan een kort lijntje moeten vertoeven om het genezingsproces te bevorderen. Zijn schouder is heel goed genezen.

Maar een groot gevolg was de achterstand in zijn sociale ontwikkeling. En aangezien beide eigenaren  een drukke baan hadden hebben ze ook geen kans gezien dit in de periode daarna in te halen.

Finn is hierdoor als 1 jarige angstige jonge man bij zijn huidige eigenaren terecht gekomen.

Karakter eigenschappen 

 • Gewend in de auto
 • Gewend aan kinderen tot 10 jaar
 • Gewend aan kinderen vanaf 10 jaar
 • Gewend aan andere huisdieren
 • Gewend aan bench / kennel
 • Sociaal naar andere honden
 • Leeft binnen
 • Leeft buiten
 • Terughoudend karakter
 • Ontsnapt als hij/zij de kans krijgt
 • Komt slecht terug met loslopen

Tekst eigenaar:

 Ik heb anderhalf jaar elke dag twee keer anderhalf uur met hem, en mijn andere honden, gewandeld op de Soesterduinen. In het begin ging hij voortdurend op de vlucht als hij zich door een ander hondje bedreigd voelde. Dat is nu absoluut niet meer aan de orde. Hij is nog wel bang aan de lijn in een situatie waar veel prikkels zijn. Soms heeft hij een onverklaarbare angst voor bepaalde mannen. Mijn dochter was, toen hij bij ons kwam, meteen zijn grote vriendin.. Ik moest zes weken wachten voordat hij mij zijn vertrouwen kon geven. Het is een fijne en betrouwbare hond met kinderen en volwassenen. Hij heeft leren omgaan met de pony en ezels van mijn dochter, en met de kat van mijn buurvrouw komt hij regelmatig tot spelen.

Hij bijt graag kippen dood! Daar kan ik mee leven, hoe lastig dat ook is. Want naast het terrein waar ik woon is een school waar een kinderboerderij is. En, als hij ontsnapt, wat wel eens voorkomt, bijt hij ook daar de kippen en loopeenden dood.

Maar dan....vorige week tijdens een midweek aan het strand, vond ik hem op enig moment achter de dijk tussen een kudde schapen. Ik heb het meest angstige uur uit mijn leven daar met hem meegemaakt. Ik zal er niet teveel over uitwijden.....verschrikkelijk! Hij in elke staart die hij kon pakken (meer dan honderd waren er) bijten en ik er achteraan. Geen mogelijkheid om hem tot stoppen te bewegen. Enfin, wij wonen aan de rand van het dorp waar alpaca's en schapen met lammeren staan. En ik woon in een situatie (met veel andere mensen) waarin het heel lastig is om ontsnappen onmogelijk te maken.

Met veel pijn in het hart heb ik besloten een andere, betere, plek voor hem te zoeken.

 

Voor Finn wordt door de eigenaar een vergoeding gevraagd van €200,-

_______________________________________________________

Contactgegevens asiel Zwolle:
Bonny en Clyde – Dierenasiel Zwolle

 

Bonny en Clyde

Een duo geboren in 2016 met een verhaal.

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat dit duo zwervend is aangetroffen in de bossen aan de Duits-Nederlandse grens.
Zij zijn door dierenasiel Zwolle opgevangen en verblijven daar nu al ruim 2 jaar.

Een eerdere plaatsing is helaas niet niet gelukt omdat voornamelijk Clyde kans bleef zien om te ontsnappen. Ze zijn hierdoor weer teruggebracht naar het asiel.

 

Het asiel heeft een DNA test laten uitvoeren bij Clyde door het Amerikaanse bedrijf Embark, die op wolf aandeel kan testen, daar zij vermoeden dat er in Bonny en Clyde mogelijk wat wolf aandeel in de honden aanwezig was.

Hier kwam idd een percentage wolf uit. De percentages hebben we op verzoek van het asiel weggelaten.
Bonny is niet getest omdat deze test prijzig is en het ook aannemelijk is dat Bonny een vergelijkbare 'inhoud' in rassen en percentages zou bezitten.

 

Op 4 juni 2020 heeft Wolfdog SOS een bezoek aan hen gebracht.
Hier een kort verslag:

Bonnie bleef op haar hoede en vertoont zowel in gedrag als uiterlijke kenmerken meer van onze doelgroep dan Clyde maar ook Clyde heeft gedragingen wat typerend is voor onze doelgroep. Het niet zindelijk zijn, slopen, drang tot verdedigen van een kluif naar Bonnie en z'n voerplek markeren met urine. Clyde heeft wat meer lef en is beter omkoopbaar voor een voertje en is zelfs wat uit te dagen tot spel. Clyde is een zichtjager en heeft de behoefte tot flinke sprinten trekken. Bonnie heeft dit veel minder. Beide vallen wel in de zeer gereserveerde Saarlooswolfhond en ook een enkele gereserveerde Indian Dog categorie waar hun natuurlijk wantrouwen goed is vertegenwoordigd.

Na het zien van de honden zijn we blij dat beide er gelukkig niet slecht bij zitten en de medewerkers erg begaan zijn met ze. Een enkeling heeft hun vertrouwen gewonnen en zijn ze ook erg aanhankelijk naar die medewerkers. Beide zijn plaatsbaar mits voldoende geestelijke en lichamelijke ruimte met de rust, het geduld en zeker in het begin ook de structuur in de dagelijkse routine om ze te laten wennen. Onvoorspelbare situaties is zeker voor Bonnie een no go. Voor Clyde zijn kleine huisdieren echt een no go.

Hun profiel op de website van het asiel zal wat aangepast mogen worden en we bespreken nog met het asiel wat we na deze observatie kunnen betekenen.

Het geeft veel rust dat Bonnie en Clyde met enkele medewerkers goed contact hebben en dat het asiel hun best doet om ze zoveel mogelijk en wat binnen hun mogelijkheden ligt in hun behoefte te voorzien. Van de benen strekken, graven, spelen tot af en toe een wandeling waarbij er niet te veel prikkels zijn en ze aan de lijn kunnen zwemmen. Het zijn geen honden die je een plezier doet met dagelijkse aangelijnde wandelingen.
Einde verslag.

 

Eind 2020 hebben Bonny en Clyde meegedaan aan het project van Dutch Cell Dogs waarbij ze 3x per week bij het asiel opgehaald werden en een ochtend mee naar de PI geweest zijn.  Helaas zijn ze niet door Dutch cell dogs niet geadopteerd.

Bonny en Clyde verblijven dan ook nog steeds in het asiel maar dit heeft de honden wel goed gedaan in omgang met mensen ook met de andere situatie dan alleen het asiel, hun medewerkers en aangelijnd uitlaten waarbij ze ook mogen zwemmen.

We hopen allemaal natuurlijk nog steeds dat Bonny en Clyde ergens geplaatst kunnen en het liefst samen.

 

Interesse vanuit potentiele adoptanten heeft helaas geen plaatsing opgeleverd.

De reden hiervan is dat de potentiele adoptanten toch niet voldoende bewust zijn van wat deze honden nodig hebben.

- Bonny en Clyde hebben ruimte nodig (zowel mentaal als lichamelijk).

- Beide zijn erg terughoudend naar vreemde mensen. Clyde is hierin wat vrijer en zoekt eerder toenadering. Hij is ook beter omkoopbaar voor iets lekkers. Bonny observeert wat Clyde doet en komt dan ook voorzichtig en op afstand kijken.

Bij de vaste asielmedewerkers zijn ze beide veel vrijer en aanhankelijk.

- Plaatsing bij katten, vogels, konijnen, etc, is niet aan te raden i.v.m. jagen. 

- Ze worden niet geplaats op een flat.

- Als ze je vertrouwen dan zijn ze goed aan te benaderen, komen graag knuffelen en aanlijnen gaat goed.

- Ze lopen goed aan de lijn zien inmiddels ook de lol van het wandelen in waarbij ze graag een stukje zwemmen. Tijdens het wandelen zijn de honden wel dubbel gezekerd aan een veiligheidstuig.  

- Verwacht niet dat deze honden, zeker Clyde, zich laat tegenhouden door het plaatsen van een stroomdraadje. Een degelijk hekwerk zoals bij Wolfhonden wordt aangeraden is een must. Ingegraven en een naar binnen hellend hekwerk van 1.80 - 2m hoog i.v.m. klimmen en graven is echt belangrijk.

 

Door de enorme inzet van de vaste medewerkers van Bonny en Clyde en van het asiel zelf die ook inzagen dat de standaard verblijven met uitloop geen optie was waardoor ze mogen ze overdag vertoeven op een groot stuk veld aan het asiel.

Hier mogen ze graven, kunnen ze met elkaar spelen en hebben ook voldoende rust- schuilplekken.

Om meer van hun gedrag te zien kunt u het filmpje bekijken die het asiel op hun website hebben gepost Bonny en Clyde – Dierenasiel Zwolle 

Heeft u interesse of zijn er vragen dan kunt u met asiel contact opnemen. 

___________________________________________________