WD22-13 

Contact: info@wolfdogsos.com

Vera 06-36178569 

Sem is geplaatst

Sem en Boy zijn 2 jonge Tsjechen die bij hun eigenaar verblijven in provincie Utrecht.

 

Boy is een lieve en onstuimige intacte reu van 8 maanden met stamboom.

Sociaal naar mens en hond.

Hij vind mensen en situaties vaak nog wel spannend maar geef je hem z'n tijd om zelf te ontdekken dat het het goed is dan ontdooit en volgt hij snel.

Tekst eigenaar: Boy kan ook goed loslopen en zal alles ontwijken of wegrennen wat hij spannend vindt, maar krijgt steeds meer zelfvertrouwen en blijft veelal bij het baasje in de buurt. Hij luistert net zoals Sem erg goed, maar daarbij zijn weer dezelfde consequentie en opvoeding zoals bij Sem.

Boy kan goed met andere honden.

Boy slaapt in een speciaal gemaakte bench voor hem, omdat hij uit iedere bench kan uitbreken of hij sloopt hem gewoon. Hij is dus nog wel een beetje van het slopen, maar dit doet hij vooral als jij er niet bent.

Boy heeft leggers, omdat hij erg lomp is en overal tegenaan stoot plus hij laat zich gewoon op iedere grond ploffen.

Een legger is vochtophoping aan de achterkant van de slijmbeurs van de elleboog.

Bij hem is er een vermoedde van elleboogdysplasie door de dierenarts uitgesproken.

(De behandeling van ligplekken en leggers

Zachte ondergrond
Verreweg het belangrijkste in de behandeling van ligplekken en leggers is het wegnemen van de oorzaak. Dat betekent dat uw hond op een goede ondersteunende ondergrond moet komen te liggen. De plekken zullen dan in de meeste gevallen binnen een aantal weken genezen. Een goed orthopedisch hondenbed of hondenkussen bevat traagschuim en zorgt ervoor dat de uitstekende botdelen de grond niet raken.

Ook Boy kan goed in de auto en inmiddels ook goed alleen zijn.

Bron: Leggers en ligplekken bij de hond (Bulten aan ellebogen en hakken) | Honden ziekten | Honden (dierendokters.com) )

 

Aanvulling Wolfdog SOS: Er zijn nog geen ED foto's gemaakt om dit vermoeden te bevestigen of te ontkrachten.

De verdenking kan dan ook zeer goed met de leggers te maken hebben.

We proberen hier meer duidelijkheid in te krijgen.

 

Reden herplaatsing: Voor Sem is inmiddels een thuis gevonden.

Boy heeft dit geluk nog niet.

Sem en Boy waren dikke vriendjes en hierdoor wordt voor Boy ook een plekje gezocht waar hij weer een mensen of honden maatje mag krijgen.

Boy is een prima hond zonder issues kwa gedrag.

 

Herkomst: Des Gitans Noirs 

 

Vergoeding: In overleg

 

Het eerste contact loopt via Wolfdog SOS

info@wolfdogsos.com

Vera 06-36178569

___________________________________________________________________________

 

WD22-15

info@wolfdogsos.com

Vera 06-36178569

Yara is een jonge intacte Tsjechoslowaakse wolfhond teef van 1,5 jaar.

Ze is in bezit van een stamboom en verblijft bij haar eigenaar in provincie Zuid-Holland.

Ze heeft het karakter wat je van een Tsjech op deze leeftijd mag verwachten. Aanhankelijk, speels, sociaal naar mensen, oren zijn er half voor de sier en met de meeste reuen gaat het goed.

Met de reu binnen het gezin gaat het prima. Met andere teven gaat het inmiddels niet meer. Same-sex agressie, trekken en uitvallen aan de lijn zijn ook de reden dat ze herplaatst moet worden.

Ze heeft behoefte aan een duidelijke eigenaar en gehoorzaamheidstraining is nog wel een must. Yara is een slimme teef en iedere dag een half uur tot een uur individueel met haar bezig zijn buiten de wandel en speeltijd om heeft haar al veel goed gedaan waardoor we goede hoop hadden dat ze kon blijven. Haar verlatingsangst werd minder en er kwam meer bevrediging in haar behoefte wat haar meer rust gaf.

Omgang met katten is onbekend. De fokker heeft wel een kat wat goed ging.

In de auto gaat het goed.

Alleen zijn moet worden opgebouwd.

Plaatsing bij een mannelijke soortgenoot is wenselijk.

 

Tekst eigenaar:

Yara is een teefje van 1 jaar en 4 maanden oud. Het is een prachtige Tsjech om te zien, hoog op haar poten, slank van postuur, een echte wolventred met een heel lief en grappig snoetje. Ze heeft een heel open karakter, ze wil het liefst iedereen begroeten. Haar motto is: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is heel alert, slim en leergierig. Bij het loslopen gaat ze nooit ver bij je vandaan, ze is erg op de roedel gericht. Dat is fijn want lekker loslopen is iets waar Yara erg van geniet en wat wij haar ook gunnen. Yara is op haar baasjes gericht en kan heerlijk kroelen. Ze is wat lomp en gaat ervanuit dat iedereen zich aan haar aanpast. Als je duidelijk aan geeft wat je wil dan luistert ze ook, ze moet echt weten dat jij bepaald en niet zij en dat moet steeds weer opnieuw. Het is ook een heel vrolijk en grappig vrouwtje, ze weet mensen snel te charmeren.

Eigenlijk zijn de problemen waar we tegenaan lopen passend bij een Tsjech. Ze kan moeilijk alleen zijn en gaat uit nervositeit slopen als dit te lang duurt. Wij hebben een ren met een hondenluik naar de tuin. Dat gaat goed maar als we na twee uur thuis komen is ze echt gestrest. Dus de plek waar ze terecht gaat komen moet een plek zijn waar ze maar weinig alleen hoeft te zijn. We denken wel dat het verder opgebouwd kan worden maar met heel veel geduld. Het andere probleem wat zich nu sinds twee maanden voordoet is dat Yara heel fel is geworden naar andere teefjes. Zo fel dat we haar niet meer spontaan met andere honden laten spelen die we tegenkomen. Heel jammer want vroeger speelde ze juist heel leuk. Met andere reutjes gaat het wel goed. Onze andere hond James is haar grote vriend en haar steun. Een rustige en zelfverzekerde reu zou zeer gewenst zijn voor Yara in haar nieuwe huisje.

Wij zijn heel gek op Yara en we hebben geen haast om haar weg te doen. We nemen de tijd om een passende plek voor haar te vinden want nog een keer verhuizen willen we echt voorkomen. Haar nieuwe plek moet helemaal passen en we zijn ervan overtuigd dat als je weet waar je aan begint, Yara zo je hart heeft veroverd en ook echt een aanwinst is.

De hele zomervakantie zitten wij in Frankrijk en nemen de honden mee. Een herplaatsing kan dus pas na de zomervakantie. Maar als je interesse hebt dan kun je contact opnemen met Vera en zijn wij ook in Frankrijk bereikbaar.

 

Reden herplaatsing::
Toen Yara bij ons kwam was ze al een keer herplaatst. Ze was vrij snel terug gebracht naar de fokker omdat de vrouw des huizes bang was voor honden. Toen heeft Yara een heel aantal maanden bij de fokker gewoond met twee andere Tsjechen, een kat en paarden.

Zij zijn super gek op Yara maar hadden geen nestje genomen om een hond te houden. Dus toen is ze bij ons gekomen.
Er waren best wat dingen lastig aan het begin zoals dat ze nog niet zindelijk was en niet alleen kon zijn. Ze sloopte als ze nerveus of maar even alleen was. Met rustig aan opbouwen en wat aanpassingen in huis (ren en hondenluik) gingen die dingen steeds een beetje beter.

Sinds we meer bewust met haar trainen sloopt ze eigenlijk niet meer en kan ze tot wel 2 uur alleen zijn (met de andere hond erbij).

James, onze andere hond, begon twee maanden na de komst van Yara roedelgedrag te vertonen: hij ging uitvallen naar alle mannetjes die in de buurt van Yara kwamen. Dusdanig heftig dat we hem hebben laten castreren. Gelukkig heeft dat wat geholpen maar helemaal weg is het nog niet. Hiervoor hadden we nooit problemen met hem.

Twee maanden terug begon Yara vaker fel gedrag te vertonen naar andere teefjes. En dat is nu zo heftig dat we haar niet meer in de buurt van andere honden laten. We lopen dus nu met twee grote honden die allebei niet te vertrouwen zijn naar andere honden toe.

Omdat het overal druk is waar wij kunnen lopen (we hebben een heel aantal losloopgebieden in de buurt) is het gewoon niet meer te doen.

Daarnaast hebben we werk in Frankrijk waar ook andere honden komen en dat geeft te veel stress.
We houden echt heel veel van Yara en we willen ook dat ze een plekje vindt waar er net zo veel liefde is maar iets minder andere honden.

Wel het liefst een ander reutje want een roedel is heel belangrijk voor haar.

 

 

Herkomst: eenmalig nestje uit Nederland.

 

Vergoeding: In overleg

 

 

Mocht je in Yara geïnteresseerd zijn dan kun je ons mailen info@wolfdogsos.com of bellen naar Vera 06-36178569