KL2020-09

Contactgegevens eigenaar:

Davebiezen@gmail.com

Joe is een 5 jarige gecastreerde knuffelbeer.

 • Gewend in de auto
 • Gewend aan kinderen vanaf 10 jaar
 • Sociaal naar andere honden
 • Leeft binnen
 • Leeft buiten
 • Terughoudend karakter
 • Open karakter (vrij / sociaal)
 • Is terug te roepen bij loslopen

Joe is begin juli 2019 vanuit z'n eerste eigenaar herplaatst naar de huidige eigenaar. Helaas kan Joe niet settelen nu dat er meer uren gewerkt moeten worden ondanks dat de overige honden in de roedel er geen moeite mee hebben maar gaan nu mee in z'n gehuil.

 

Tekst eigenaar: Joe is een hele aanhankelijke hond die toen hij bij mij kwam heel moeilijk was naar iedere hond die zwakte of onzekerheid toonde. Er hebben zich in het begin enkele beet incidenten voorgedaan. Na enkele methoden met oa een muilkorf of een lange lijn die beiden averechts werkten kwam ik erachter dat zijn het tandvlees van zijn hoektand begon te bloeden en steeds verder begon terug te trekken. pas toen de tand getrokken werd wist ik dat hij veel pijn heeft gehad.
Hij is nu een stuk rustiger en vrolijker...
Verder als de blafband niet meer vol genoeg is dan huilt hij door het trillen en de stroomstoten heen.
Vaak slaan mijn andere twee Tsjechen dan ook aan.
Aangezien ik door de bouwconstructie 5 buren heb met gedeelde muren is dit een onhoudbare situatie geworden.
Helaas moet ik 32 uur per week gaan werken waardoor ik Joe niet meer de begeleiding/training kan geven die hij nog nodig heeft om een volledig sociale Tsjech te worden.

Joe is een echte knuffelwolf...hij komt altijd tegen je aanliggen of wil minstens dicht bij je liggen.
Heel enthousiast en blij naar mensen die hij kent en hem dan ook aandacht geven. Hij wil vooral geknuffeld worden dan.
Erg speels en houdt van een stoeipartijtje met de baas of honden die hij goed kent.


Joe kan wantrouwig zijn naar mannen, vooral grote mannen.
Bang worden van grote groepen runners met fel gekleurde kleding ed...maar als hij los is kan hij ze ontwijken....hetzelfde geldt voor mountainbikers.

Hij kan steeds beter omgaan met andere reuen zeker sinds zijn rotte tand is verwijderd die hem ontzettend veel pijn en stress heeft gekost en kan een droomhond worden bij iemand met verstand van wolfhonden.
Het beste past hij in een roedeltje zonder reu geplaatst worden.

Ik heb veel filmpjes van hem en helaas nauwelijks foto’s.
Bij interesse kun je een mailtje sturen.
Geen vergoeding enkel een goede plek voor deze leuke man.
_________________________________________________________

KL2020-08

Contactgegevens stichting Alert Yvette:  info@stichtingalert.nl

Karakter eigenschappen *

 • Gewend in de auto
 • Gewend aan kennel
 • Sociaal naar andere honden
 • Leeft buiten
 • Open karakter (vrij / sociaal) wel to much

Silas (nu Dolf) is een jonge intacte reu van 14 maanden. Z'n gedrag is vanaf pups af aan nauwelijks begrenst en gestuurd waardoor hij 4 maanden geleden al is herplaatst maar ook hier kan hij niet meer blijven.

Omgang met kinderen is niet bekend en katten is niet aan te raden omdat hij gefocust is op de kat van de eigenaar.

Silas is gefokt in Tsjechië en heeft een stamboom.

 

Tekst Alert 20 januari 2020:

Silas 1 dagje hier.. Veel mee gemaakt in 1 dag.

Gewent aan de gentle leader want hij is reuze sterk en gebruikt dit ook, de muilkorf met spoed aangeleerd daar was hij zo makkelijk mee dat hij of dit al kende of extreem leergierig is.. oke het leverde stukjes knakworst op dat scheelt ook.

Bij de dierenarts geënt en giardiatest ( die helaas positief was)

 

Daarom daarna ook nog gewassen om de giardia cystes uit zijn vacht te wassen. ondertussen ook nog mijn lunch gejat. weg helft broodje kaas hahahah.

Hij is hier heel vriendelijk naar alle mensen. Laat zich goed corrigeren door de andere honden. Hij was nogal opdringerig en in hun face. Nu is het eerste spelen al begonnen. Mijn honden weigeren te spelen als een nieuwe hond niet eerst respect betuigd.

Slapen hebben we binnen gedaan. Ik op de bank hij er voor. Even onrustig en een plas binnen. midden in de nacht hoorde ik hem een doos kapot scheuren. Daar liet hij zich met stem op corrigeren.

Muilkorf was bij dierenarts niet nodig. De auto in is wel ff een dingetje. Gisteren bij ophalen heb ik hem in een pluche speeltje laten bijten en daarna bij halsband en kont hun in de auto geploft. Dat verraste hem zo dat hij te laat was met happen. Vandaag bij in de auto zetten om naar Da te gaan had meneer ook geen zin in en dan zet hij zijn bek in ( hij beet net onprettig zeg maar maar kan mij wel voorstellen dat hij door gaat als je onder de indruk bent of agressie terug inzet) en een lief gezichtje. Prima jongen, wat jij wil...muilkorf om en gewoon in de auto stappen jochie. Stoer doen, doen we hier niet aan. O oke dan.. mopperde hij nog. 3de keer dat hij in de auto moest kreeg hij bij het naar buiten lopen bij de dierenarts muilkorf om en stapt hij maar gewoon de auto in. Bij het wassen een muilkorf om maar had ook zonder gekund.

bij de dierenarts kwamen er 2 gillende bouviers binnen daar was hij alert op. Toen ze uit de spreekkamer kwamen vond hij het niet de moeite om voor op te staan en bleef hij gewoon aan een slap lijntje naast mij liggen.

De kat die op de trap aan het spelen was met een klein opvanghondje daar kijkt hij ff naar , niet gefocust geen pogingen om er bij te komen maar dit is anders dan een wegrennende kat.

So far so good!

______________________________________________________

KL2019-33

Contact  pleegopvang:

 0591-353254 

info@dierenpensiondeeersteling.nl 

 

Ryu is een 9 jarige gecastreerde reu. Deze Tsjech met vleugje een Husky en verblijft in een pleegopvang in Drenthe.

 • Gewend in de auto
 • Leeft binnen en buiten.
 • Open karakter (vrij / sociaal)
 • Ontsnapt als hij/zij de kans krijgt
 • Komt (nog) niet terug met loslopen 

Ryu is een hond met een onbekende achtergrond. Hij is na een bijtincident in beslag genomen en na een gedragstest door justitie vrijgegeven voor herplaatsing met een muilkorf en aanlijn gebod. Bij een eigenaar die kennis /ervaring met de Tsjech heeft en in een niet al te drukke omgeving woont is Ryu een geweldige hond.

Plaatsing bij kinderen is (uit voorzorg) niet toegestaan en bij katten of kleine huisdieren is niet aan te raden. Plaatsing bij andere honden wordt ook afgeraden. We kunnen uit de opgedane kennis inmiddels wel melden dat hij prima met andere honden kan maar selectief is zoals veel Tsjechen dat zijn.

Ryu heeft het bijtincident tijdens het uitlaten aan de lijn veroorzaakt waarbij de eigenaar onder invloed was. Het is dan ook logisch te verklaren dat Ryu met een, op dat moment, instabiele eigenaar onder spanning staat en een grotere persoonlijke zone heeft.
De eigenaar heeft verzuimd om de verantwoording te nemen die bij het houden van een Tsjech hoort en Ryu heeft enkel gehandeld zoals de meeste Tsjechen zouden handelen in vergelijkbare situatie. 

We hebben Ryu meerdere malen bezocht, geobserveerd en vanuit het asiel opgehaald en doorgebracht naar z'n tijdelijke opvang adres. Hij heeft de autorit van 2 uur prima zonder slopen, geen wagenziekte en niet vocaal te zijn geweest ondergaan.
Een prima karakter!

- Aanhankelijk maar niet afhankelijk.
- Kan wel degelijk bij andere honden van zijn voorkeur

- Speelt liever met de geleider bij voldoende vertrouwen dan met een speeltje

- Trekt enigszins aan de korte lijn (2m) niet aan de lange lijn (5 of 10m)

- Baknijd werd tijdens de test geconstateerd. Dit kunnen we niet bevestigen.

   Voernijd hebben we uitgelokt en konden dit gelukkig uitsluiten. Voer is een groot bezit

    voor veel honden waarbij respect en veiligheid altijd geboden MOET worden. 

 

Voor vragen, bij interesse of voor een kennismaking met Ryu kunt u contact opnemen met Dierenpension 'De Eersteling" in Roswinkel (Drenthe) zie bovenaan bij contactgegevens.

_______________________________________________

Dit teefje van bijna 4 jaar zoekt een nieuw thuis.
Indy is een kruising Tsjech x Indian Dog x herder
Zie Indian Dog